Sho‘rva kabob yoki palov singari, eng mashhur Osiyo taomlaridan biridir. Odatda sho‘rva qo‘y go‘shtidan tayyorlanadi. Ammo bugungi kunda turli go‘shtlardan tayyorlangan sho‘rvalar mavjud. Uni tayyorlash tavsifi: Internetda sho‘rva uchun juda ko‘p turli xil retseptlar mavjud. Uyda hech qanday muammosiz va katta xarajatlarsiz tayyorlashingiz mumkin bo‘lgan juda sodda, ayni damda mazali retsepti taklif qilaman. O‘zbek go‘shti sho‘rvasi qozonda maxsus navli no‘xat bilan tayyorlanadi, no‘xatni bir kechada namlash kerak. Kartoshka katta bo‘laklarga bo‘linadi. Agar kartoshka kichkina bo‘lsa, siz ularni butunicha pishirishingiz mumkin. Sizga ziravorlar sifatida zira, dafna yaprog‘i va yangi ko‘katlardan foydalanishni maslahat beraman. Ayrimlar sho‘rvani qovurgan holda tayyorlasa (ko‘proq xonadonlarda), boshqalar qaynatma tarzda tayyorlaydi. Katta marosimlarda (to‘y, maʼraka va boshq.) sho‘rva qaynatma tarzda tayyorlanadi. Uni pishirish vaqtiga ham eʼtibor berish lozim. Sho‘rva qancha ko‘p qaynasa shuncha mazali chiqadi.